martes, 24 de julio de 2012

MIRANT LA LLUNA - Resumen completo


MIRANT LA LLUNA
INDEX
1_Autor e información del llibre
2_personatges principals
3_resum


_Autor e información del llibre
L’autor d’aquest llibre,Mirant la lluna,és Joaquim González caturla un autor que va naixer al 1951 a Alacant. És llicenciat en filología i catedràtic d’institut. A més d’aquesta obra té d’altres molt importants tant en la narrativa per a adults com per a infants. També és autor de l’obra “tot l’estiu per davant” un dels èxits més destacats de la literatura juvenil en la nostra llengua.
Aquesta obra és premi bancaixa de narrativa juvenil 2000 i és de l’editorial espurna bromera. Va ser publicada al 2001.

_Personatges principals
_Òscar: el jove firaire
_Sílvia: la xica de familia acomodada que s’enamorará del jove firaire.
_els pares de Silvia  i de óscar.
_Les amigues de Sílvia,com per eixemple Veronica,sónia i cristina.

 
_Bola de neu: el gos de óscar
_Els altres firaires com Rafel, Lola, Madamme Paulette…

_Resum
Aquest llibre ens conta la historia de dos jovens amb vides molt diferents que per destí de la vida es troven i acaben enamorats.
Òscar és un jove firaire que està acostumat a la vida dura,viatja amb els seus pares de país a país ja que tenen una atracció de la fira,els cotxes de xoc i per tercera vegada van a Vilablanca el poble on ocorrerà tota l’acció de l’obra.
Sílvia és una xica que ve d’una familia acomodada,estudia a un col.legi de monges on coneix i te molts amics.

Aquests ambdós personatges es creuaran  i poc a poc voran com les seues vides es fan una i acaben enamorats,però aquesta idea no els pareix be a tots i començarà així la gelosia,l’odi,la intriga,l’amor incondicional, l’atzar,l’amistad i el valor dels nostres personatges per tal de estar per sempre junts. Aquest dos personatges pasen molt de temps junts i moltes aventures com la dels mafiosos que volen matar óscar perquè ha indagat en asumptes que no tenien res a veure amb ell. Poc a poc passa el temps i acaben les vacances de nadal i òscar ha d’anarse’n amb la seua familia a Castelló i Silvia a parís per a quatre o cinc anys i és açí quant els nostres enamorats es separen i acaba la història.

4 comentarios: